Elcykel dam

Nu närmar sommaren sig med stormsteg och jag har fortfarande inte fått tag i någon elcykel dam då de verkar vara slut överallt. Det kommer ut mängder av elcyklar varje dag men inte en sådan som jag vill köpa. Jag och min sambo hade tänkt att det vore bra om jag kunde hitta en elcykel dam som är mer som en racer, eller i alla fall en gravel bike som jag kan sätta släta däck på så det liknar mer en racer. Sedan vill jag ha en elcykel med bockastyre för mindre luftmotstånd då elcykeln i sig är väldigt mycket tyngre än en vanlig racercykel.

Tungt med elcykel

Min sambos racer cykel väger kanske 11 kilo medan en elcykel är så mycket tyngre, det räcker knappt med det dubbla. Du kan tänka dig själv när elen plötsligt tar slut efter halva rundan (vi kommer att cykla 10-15 mil åt gången) och jag ska börja trampa hem den tunga elcykeln utan elassistans. Extra kul om det dessutom är uppförsbackar kvar och motvind. Min sambo cyklar så mycket att jag aldrig kommer att kunna mäta mig med honom eller cykla i hans fart, om jag inte har en elcykel. Då kan jag följa med honom på hans träningsrundor.

Elcykel på semestern

Den största anledningen till att jag vill köpa en elcykel är för att vi ska kunna ta med den i våran husbil på våra turer. Det sämsta med en husbil, om jag nu får säga så, är att det inte går att ta sig någonstans när man väl fått en plats att stå på. Då måste du ha cyklar eller motorcykel med dig för att kunna se dig om. Så därför måste jag ha tag på en elcykel till semestern om jag ska ha en chans att orka hänga med min sambo när vi cyklar.