Koppartråd perfekt till fisket

Att använda olika sorters spön, bete och krokar är vardagen för oss fiskare, men en sak som jag iallafall alltid använder är koppartråd som draglina. Jag har nämligen upptäckt att koppartråden, trots sin tunnhet faktiskt har en bärkraft som slår de flesta professionella linor som man bara kan köpa i en dedikerad butik. Att fiska i en sjö eller till havs spelar ingen roll, koppartråden klarar det.

Nu när det börjar bli mörkare och mörkare på kvällarna har jag fixat en xenonlampa till båten, på så sätt kan jag och mina fiskekompisar njuta av vårat fiskande tills vi tröttar eller blir hungriga (blir förmodligen hungriga innan vi tröttnar). Vår favoritfisk att fiska är just nu vad vi i fiskekretsar kallar Vänerlaxen, som är en av tre laxarter som man kan fiska i svenska vatten. Just Vänerfisken går att fiska i sjön Vänern, som ligger mellan landskapen Dalsland, Värmland och Västergötland. Det som gör vänerlaxen så bra är relativt lättfångad, så det blir inte mycket dötid, vilket om man sitter 8-10 timmar och fiskar inte är optimalt. Givetvis är det roligt att hänga med polarna medan man fiskar, men efter 8-10 timmar har man pratat om allt mellan himmel och jord och lite till.

Nästa gång vi ska åka och fiska är i helgen, vi ska fiska i Bohuslän, vi hoppas på att fiska upp några atlantiska laxar.