En orange jaktkeps dök upp vid vägen

Skylten ”jakt pågår” dök upp längs vägkanten nu i morse. Drygt hundra meter efter skylten såg jag en bil samt en man sittandes med en bössa i händerna. Han hade den klassiska brandgula kepsen som jägare brukar ha. Om jag får gissa tror jag det hade skett någon form av jaktolycka och att jägare var på plats för att söka upp och avliva djuret som varit med i incidenten.

Jag är själv inte jägare men tycker det är underhållande att skjuta med olika vapen på skjutbanor. Har testat pistol, gevär och kulspruta. Vid ett besök i Polen lyckades jag testa på både granatkastare och ett gevär som används av prickskyttar.

Hur vanligt är det med kvinnliga jägare? Männen är fortfarande överrepresenterade i statistiken men antalet kvinnor som jagar ökar.

Vet hur jaktkläder brukar se ut för herrar, men undrar hur kvinnors kläder är utformade. För att stilla min nyfikenhet sökte jag runt på nätet och hittade ett par hemsidor. En av dessa var P4H jaktkläder för dam.

Verkar som det är i princip samma utbud numera för både män och kvinnor när det gäller kläderna. Så ser det i alla fall ut när jag surfar runt på P4H jaktkläder dam och herr. Kan tänka mig att passform och färger skiljer sig åt, men i övrigt ser det ut att finnas liknande kläder för bägge könen.

Sverige har strikta lagar för att äga och bruka vapen som privatperson. Åker man över Atlanten till Donald Trumps förlovade land är saken en annan. I USA kan du i princip gå in i en butik och köpa både vapen och ammunition direkt över disk och ta med dig hem. Vapenlagarna i USA är mycket mer uppluckrade och det finns en stor vapenlobby i landet som strävar för att fler ska få rätten att äga och försvara sig med skjutvapen.